top of page

Elisa van Riessen - Actrice

Elisa van Riessen is in 1989 afgestudeerd aan de Toneelakademie te Amsterdam (ATKA). Sindsdien heeft zij gespeeld in het theater in o.a.: Freule Julie/ Strindberg (Frascati Producties), Pericles/Shakespeare (Amphitheater), Lunch/Steven Berkoff (Bellevue Lunchpauze Theater), Nora of het Poppenhuis/Ibsen (ELS inc) en Husbands/John Cassavetes (Frascati Producties). Zij speelde gastrollen in verschillende tv series waaronder: Flikken Maastricht, Adem in Adem uit, Oogappels, Baantjer, Van Speijk, 12 Steden 13 ongelukken, Meiden van de Wit,  GTST en Spangas. In 2022 speelde ze een rol in de Amerikaanse serie Atlanta S3 E2 (van en met  Donald Glover)

Ze is ook werkzaam als actrice in het bedrijfsleven en organisaties in verschillende werkvormen: o.a. regietheater. 

In 2011 heeft zij BEMproducties opgericht waarmee zij de voorstelling Beloofd! heeft gemaakt. Een komische voorstelling over onderhandeling tussen een moeder en haar puberdochter. Momenteel schrijft zij aan een filmscript: 'De Sponsor', een film over een een middelbare vrouw van 50 die in een zelfhulpgroep met machtsmisbruik te maken krijgt.

 

Elisa groeide op in een dorp op de Veluwe in een groot gezin met 7 kinderen. Haar vader was dierenarts. Een druk en chaotisch gezin waar iedereen veel vrij gelaten werd. Moeder speelde Bach op de piano terwijl in de middag de ontbijttafel nog gedekt stond. De lagere school was veel stilzitten en als meisje roze babysokjes breien terwijl ze liever met de jongens meedeed met kleien maar dat mocht toen niet. Op haar 9e had ze een meester die haar vroeg om elke twee weken op vrijdagmiddag een toneelstuk te maken. Ze mocht zelf uitzoeken wat en met wie.  Ze bleef daar in de andere klassen mee doorgaan , waarbij anderen vaak de lampenkap moesten spelen maar dat deden ze graag. Toen de hoofdmeester erachter kwam dat één van de jongens tijdens de opvoering stiekem echt bier in een flesje had gestopt kwam er een eind aan. Maar ze is nooit meer gestopt met spelen: om te ontdekken hoe het voelt om een ander te zijn. In al haar werk wil zij verhalen vertellen over hoe het is om een mens te zijn. Ze ervaart daarin een kracht om mensen te verbinden en levens te veranderen.

 

Actress
Actress
Actress
Actress
Actress
Actress
bottom of page